Ultimele articole

Cum se monteaza


Modul de asezare a placilor de parchet
Parchetul de pluta Wicanders este un produs natural, de aceea fiecare placa are propriul model si propria nuanta de culoare. Din acest motiv, amestecati placile de parchet pentru a obtine un mix placut de nunate. Asezati placile preferabil pe directia sursei principale de lumina.
In cazul montarii peste podea de lemn se recomanda asezarea parchetului de perpendicular pe podeaua existenta

Unelte si materiale necesare
Un fierastrau pendular sau un fierastrau de mana cu dinti mici, pene distantiere, creion, echer, folie anticondens cu grosimea de minimum 0.2 mm.
 
 
Protectia impotriva umezelii

 Tipul de substrat   Umiditate %
 incalzire in pardosea
 Umiditate %
 fara incalzire in pardosea
 Sapa  1.8  2.0
 Anhidrit  0.3  0.5


In cazul sapelor suport din beton este necesara o izolatie impotriva umezelii. Acestea pot fi turnate din beton impermeabilizat, pot fi ceramice, incalzite, etc. Folositi folie anticondens cu dimensiunea minima de 0.2 mm. La parter sau in subsoluri recomandam doua straturi puse perpendicular unul pe celalalt pentru o mai buna protectie.

1. Cadrele usilor: In cazul in care trebuie sa taiati din tocul usii, folositi o placa de parchet pentru a stabili cat trebuie taiat. Taiati din tocurile usilor astfel incat sa ramana un rost de 2 mm intre placa de parchet de pluta si toc.


2. Daca montati parchet cu trei lamele incercati sa nu aliniati lamelele (valabil pentru parchetul de pluta WoodComfort).

 

 



Primele trei randuri
Placile de parchet pot fi montate din orice directie se considera necesar. Sistemul CORKLOCK o demontare usoara. Se recomanda pornirea din coltul din dreapta.

3. Asezati primul rand de placi cu profilul superior inspre perete.  Lasati un spatiu de 10 mm pe latime. Ajustati rostul de dilatatie pe lungime placilor de parchet dupa ce s-au montat 3 randuri de parchet.

 


4. Daca montati parchet cu trei lamele incercati sa nu aliniati lamelele (valabil pentru parchetul de pluta WoodComfort).

 

 


5. Puneti placa cu profilul superior inspre perete.  Lasati un spatiu de 10 mm pe latime. Ajustati rostul de dilatatie pe lungime placilor de parchet dupa ce s-au montat 3 randuri de parchet.

 


6. Pentru a fixa urmatoarea placa, pentru inceput imbinati-o cu prima la un anumit unghi, dupa care o asezati pe podea.    
Completati primul rand in acest fel.


7. Taiati placa finala a primului rand la lungimea necesara


8. Daca montati parchet de pluta, incepeti urmatorul rand cu bucata ramasa de la primul rand (trebuie sa fie de cel putin 300 mm lungime). Placile de la margine trebuie sa aiba intotdeauna cel putin 300 mm lungime.

Daca montati placi de CorkComfort cu dimensiunile de 605 x 445 mm, ar trebui intretesute (tip zidarie de caramida)


9. Marcati unde trebuie taiata placa. Puneti placa cu fata in jos pe suprafata de lucru si taiati utilizand fierastraul pendular. Daca folositi un fierastrau de mana, folositi unul cu dinti mici si puneti placa cu fata in sus.


10. Folositi bucata de placa ramasa de la randul anterior pentru a incepe randul urmator. Bucata ar trebui sa aiba cel putin 30 cm lungime. Daca bucata e prea scurta, taiati o placa noua in jumatate. Asigurati-va ca ultima placa are cel putin 30cm lungime.


11. Asezati placa noului rand astfel incat profilul superior sa se imbine cu profilul inferior al placii din randul anterior.

Apasati si asezati-o in pozitie orizontala in acelasi timp.


12. Puneti placa pe latime la un unghi fata de placa instalata anterior si apoi apasati-o in jos. Asigurati-va ca placa este bine imbinata pe toata lungimea cu cea din randul anterior.


13. Ridicati pardoseaua montata usor (cam 30 mm), impingeti-o in fata si apoi puneti-o jos.


14. Sfat: Aceasta miscare necesita ajustari fine ale unghiului de presare. Verificati dimensiunea rostului de dilatare (10 mm)  fata de perete dupa ce sunt montate complet 3 randuri. Continuati montarea repetand pasii descrisi pana ajungeti la peretele opus.



Pereti cu forme neregulate

15. Uneori primul rand trebuie taiat pentru a se potrivi cu un perete cu forme neregulate. Transferati forma peretelui  placii de parchet. Nu uitati sa lasati 10 mm pentru rostul de dilatare.


16. Pentru a scoate primul rand, ridicati pardoseaua cativa centimetri si  loviti-o usor de-alungul imbinarii. Taiati placile dupa cum se cere.

 



Ultimul rand

17. Masurati si taiati placile din ultimul rand la dimensiunile dorite. Lasati 10 mm distanta pana la perete. Nici o placa nu ar trebui sa fie mai ingusta de 5 cm.


18. Pentru a scoate primul rand, ridicati pardoseaua cativa centimetri si  loviti-o usor de-alungul imbinarii. Taiati placile dupa cum se cere.



Conducte de incalzire

19. Diametrul gaurilor facute ar trebui sa fie cu 20 mm mai mari decat diametrul conductei. Taiati ca in figura alaturata.
Lipiti piesele taiate. Acoperiti gaura cu un manson izolator.


20. Daca doriti sa indepartati pardoseaua, ridicati pardoseaua cativa centimetri si  loviti-o usor de-alungul imbinarii.


21. Nu incercati niciodata sa fortati placa in sens opus, deoarece aceasta va deteriora parchetul



Montarea in jurul usilor, caloriferelor si ultimele randuri

Placile pot fi montate in orice directie. Sistemul CORKLOC permite o demontare usoara.

22. Daca nu puteti monta pardoseaua din cauza unui cadru de usa, sau au unui calorifer montat foarte jos, taiati sistemul de imbinare, dupa cum e ilustrat in figura.


23. Lipiti placile ca in figura. Montati placa. 




Daca un client decide sa lipeasca parchetul (MODALITATE NERECOMANDATA AMORIM), va rugam contactati distribuitorul.



Ultimele articole

  • Piramida - monumentul din caramida
    Monumentul de la granita dintr Franta si Spania
  • Mi-am facut perete din caramida
    Caramida impreuna cu un strop de informare si harnicie au schimbat atmosfera unei incaperi
  • De ce folosim caramizile pentru fatade?
    Caramizile decorative ceramice vor fi totdeauna apreciate datorita calitatilor ce nu pot fi reproduse de un alt material
  • Little Brick Studio
    MAKE Arhitecture a proiectat Little Brick Studio aflat in Abbostford, o suburbie a orasului Melbourne, Australia.
  • Pereti de caramida in amenajarile interioare
    Peretii interiori placati cu caramida surprind privitorul si imprima un caracter ferm amenajarii, fie ca este vorba de un décor modern, fie unul rustic.
  • Caramida in baie
    Caramida aparenta da un aer rustic caselor noastre. Cand insa zidul de caramida este in baie, el poate fi o adevarata provocare pentru amenajarea acestui spatiu care de obicei este destul de mic.
  • Mobilier din caramida
    Cand vine vorba despre design de mobilier, cei mai multi proprietari prefera ca mobila lor sa fie functionala si comfortabila
  • Dinamism si caramida
    Caramida confera dinamica vizuala in acelasi fel in care pietrisul sau alte roci sedimentare comunica o natura granulara, etereogena
  • Caramida in arhitectura organica
    Caramida rosie, betonul mahon si rosu Cherokee intampina vizitatorii. Faptul ca s-au folosit trei materiale esentiale in toata casa, caramida, betonul si lemnul masiv, induce sentimentul de unitate si organicitate.
  • Campusul universitar Uilenstede
    Uilenstede este situat la nord de Amstelveen. Acesta este unul din cele mai mari campusuri studentesti din Europa, ingloband 3400 de camere si apartamente. Foarte multi studenti din Amsterdam sunt cazati in acest complex.
  • Ford Explorer din caramizi LEGO
    Compania Ford a finalizat toamna trecuta o varianta artistica a modelului Explorer realizat din caramizi Lego.
  • Porti - realizat de Romain Lagrange
    Porti - este varianta din pluta si lemn a jocului de crichet ce poate fi practicata in interior.
  • Bastionul Maria Therezia
    Bastionul Maria Therezia datand din secolul XVIII a fost renovat si transformat in centru public dupa un proiect al studioului de arhitectura ARCHEUS.
  • Afisier din dopuri de pluta
    Arata-ti dragostea intr-un mod practic si la indemana! Iata ce va sugeram in spiritul sezonului: un afisier din dopuri de pluta in forma de inima!
  • Peter Lange
    Peter Lange este unul din pionierii artei ceramicii si olaritului din Noua Zeelanda, numele lui fiind sinonim cu impunerea olaritului ca forma de arta in Noua Zeelanda. Are in spate o cariera de peste 30 ani plina de realizari si de inovatii.
  • Candice Olson despre pluta
    Nascuta in 1964 in Canada, mama a doi baieti, Candice Olson, si-a dobandit statutul de designer de interior pe durata a 17 ani de activitate in domeniu.
  • Pavaj klinker
    Caramida de pavaj klinker este adecvata pentru alei, trotuare, drumuri, terase exterioare.
  • Zeitlos: expresionism contemporan din caramida
    Zidaria veche, netencuita se bucura de o apreciere deosebita in ultima vreme.
  • Un designer indragostit de pluta
    Daniel Michalik este un designer din Brooklyn care si-a directionat preocuparile catre cercetarea si dezvoltarea folosirii materialelor neconventionale si neutilizate la potentialul lor.
  • Martisorul ce aduce primavara