Ultimele articole

Pereti de caramida in amenajarile interioare

Peretii interiori placati cu caramida surprind privitorul si imprima un caracter ferm amenajarii, fie ca este vorba de un decor modern, fie unul rustic. De aceea trebuie sa fiti atenti la modul in care decorati restul incaperii.
In continuare va oferim sugestii pentru incorporarea peretilor placati cu caramida in amenajarea incaperii.

1. Armonizati aspectul camerei
Jucati-va cu texturile materialelor, puneti in contrast suprafata aspra, dura a caramizii cu material textile luminoase, placute la atingere. Puteti adauga accesorii cu accente feminine ca in fotografia de mai jos:

2. Creati un centru de interes
Nu faceti greseala sa priviti peretele placat cu caramida ca o canava goala pe care puteti pune ce doriti. Culoarea si textura caramizii fac deja din perete o piesa focala a amenajarii. De aceea daca mai doriti sa adaugati ceva, limitati-va la o singura piesa simpla care sa atraga privirile. Piesele de arta sau fotografiile se vor “pierde” in ansamblul general.

3. Ganditi modern
Caramida e tot mai intalnita in amenajarile moderne. Accentuati ideea de modern folosind mobila adecvata cu linii simple. Totusi nu uitati sa dati o nota de caldura si comfort din moment ce amenajarile moderne tind sa fie reci.


Oglinzile pot adauga o perspectiva interesanta unei camere in care aveti caramida. In fotografia de mai jos, ea da profunzime unui perete robust de altfel.


5. Culori
Caramida poate fi intr-o varietate destul de mare de culori. Amenajarea cea mai facila se realizeaza bineinteles cu caramida alba deoarece este similar cu a avea peretii albi.
Cel mai dificil este sa incorporati caramida rosie. Fie o folositi in combinatie cu nuante de bej si alb ca in primul exemplu de mai jos, fie sunteti mai indrazneti si folositi culori reci in nuante mai deschise ca in al doilea exemplu, peretele placat cu carmida rosie va ramane vedeta camerei.

6. Iluminatul
Daca doriti sa subliniati si mai mult caramida, plasati corpurile de iluminat astfel incat lumina sa ii puna in valoare. O idee ar fi cea din fotografie:

Va dorim ca pornind de la aceste idei sa reusiti sa va amenajati in asa fel locuinta incat sa o transformati in caminul pe care vi-l doriti.

 

Ultimele articole