Ultimele articole

Little Brick Studio

 

MAKE Arhitecture a proiectat Little Brick Studio aflat in Abbostford, o suburbie a orasului Melbourne, Australia.
Comprimat intr-un spațiu stramt, "Little Brick Studio" incearca sa se incadreze in ritmul urban al strazii aglomerate si al cladirilor de caramida din fata, dar este sensibil si la dimensiunea rezidențiala, mai mica, a caselor din spate.

Compus dintr-un garaj, cu un spațiu studio deasupra, amprenta la sol a cladirii este pastrata cat se poate de mica pentru a asigura un impact minim asupra casei si curtii din spate. Forma unghiulara a  acoperisului cladirii vine din dorința de a comprima in acest volum un mic spatiu studio si de a reduce la minim inalțimea in spate si prin urmare, umbrirea.

Fabricile de caramida din apropiere, din Abbotsford au inspirat finisajul texturat de caramida.

Mai degraba decat sa creeze o alta usa de garaj care-si intoarce spatele spre strada aglomerata, Little Brick Studio aduce o contribuție pozitiva in zona, devenind o adresa importanta, un fronton cu prestanta. Usa de garaj este retrasa si face parte din limbajul gardului care invaluie baza cladirii. Etajul din caramida de deasupra atarna peste strada, cu o fereastra mare care se incadreaza cu strada si cu usa din  lemn de la nivelul inferior, usa ce confera o senzatie de intrare, de adresa. Coltul public-privat este estompat de cladirea suspendata deasupra.

 

 

 

Ultimele articole