PregatireIntroducere
Pardoselile flotante (parchet) Wicanders cu sistem CORKLOCK pot fi montate atat in spatiile rezidentiale cat si in majoritatea spatiilor comerciale cu exceptia bailor, saunelor si a incaperilor cu umezeala persistenta.
Parchetul de pluta Wicanders  CORKLOCK poate fi montat pe majoritatea suprafetelor dure cum ar fi sapa, pardoseli de lemn si placi ceramice. Suprafetele moi ca mochetele, covoarele si altele similare trebuie indepartate.
Suprafata support trebuie sa fie neteda, uscata iar variatiile nu ar trebui sa depaseasca 3 mm pe 2 m. Toate tipurile de suprafete fie de beton, fie ceramice, fie de lemn trebuie sa fie complet uscate.
Nu instalati niciodata pardoselile flotante Wicanders fara sa utilizati folie anticondens cu grosimea de minimum 0.2 mm.

Rosturi de dilatatie
Parchetul de pluta Wicanders CORKLOC nu trebuie fixat de stratul de suport al pardoselii. Plintele nu trebuie presate pe pardosea pentru a nu restrictionara miscarea pardoselii. De asemenea, lasati un rost de dilatatie 10 mm langa pereti si alte obiecte fixe.
Suprafetele mai mari de 100 m² sau cu dimensiuni mai mari de 10 m in orice directie, tranzitiile intre doua incaperi si suprafetele de pardosea asimetrice necesita rosturi de dilatatie suplimentare.

Montarea parchetului de pluta Wicanders pe sisteme de incalzire in pardose
Pentru parchetul de pluta Wicanders CORKLOCK, temperaturea suprafetei suport nu trebuie sa depaseasca 28°C. Pentru informatii detaliate urmati instructiunile furnizorului/producatoru-lui/instalatorului sistemului de incalzire sub pardosea.
Atentie: orice covor sau mocheta puse deasupra parchetul de pluta Wicanders poate functiona ca si acumulator de caldura si ridicand astfel temperatura parchetului peste maximul recomandat (nu trebuie sa depaseasca 20 - 22 ºC).
Pentru a evita problemele cu functionarea si durabilitatea, trebuie urmate cu strictete regulile si normele de instalare.
In timpul montarii parchetului de pluta Wicanders temperatura sapei nu trebuia sa depaseasca 18ºC si trebuie mentinuta la acelasi nivel inca 3 zile dupa terminarea montarii. Apoi temperatura poate sa creasca treptat pana cand temperatura suprafetei substratului pardoselii ajunge la maxim 28ºC.