Ultimele articole

Mobilier din pluta

Christian Brown este un arhitect si designer renumit din Vermont. El este preocupat de proiectarea mobilierului produs manual din materiale ecologice. Anul acesta el a lansat in cadrul ICFF, la New York, cele mai noi produse din gama Sonoma.


Iata cateva imagini cu cel mai nou obiect de mobilier din gama de mobila ecologica Sonoma, Sonoma Club Chair (Scaunul Sonoma). Acest scaun are sezut spatar si manere din pluta de densitate mare, iar rama este confectionata din artar. Finisajul este dat de un ulei transparent, fara compusi organici volatili, aplicat manual, atat pe pluta cat si pe rama de lemn inegrita natural. Acest scaun deosebit este cald, imbietor si foarte comfortabil. Spatarul si manerele sunt realizate la dimensiunile potrivite pentru a conferi o sustinere comfortabila, iar sezutul este usor inclinat in spate. Sezutul este disponibil in trei adancimi, pentru a permite reglarea care este cea mai potrivita celui ce-l foloseste.


Va prezentam imagini si cu cel mai nou set de mese Sonoma din aceeasi gama de mobile ecologica. Acest set cuprinde doua mese cu dimensiunile: 18’’ x 18” x 18” (46x46x46cm), si o masa de 18″ x 24″ x 18″ (46x61x46cm). Mesele pot fi asezate in diverse pozitii pentru a obtine o varietate de grupari. Ganditi-va la ele ca la niste cuburi de la un joc pentru adulti, joc ce incurajeaza interactiunea creativa. Ele au fost concepute pentru a putea fi folosite ca si scaune inalte sau pot fi folosite ca tabureti pentru a avea mai multe locuri la masa atunci cand este nevoie. Spatiul deschis din mijlocul meselor este un loc potrivit pentru a depozita reviste sau carti. Mesele pot fi deasemenea stivuite in spatii mici atunci cand nu sunt folosite. Pluta de densitate mare este un material unic prin calitatile sale si in acelasi timp utilizarea plutei protejeaza natura. MDF-ul folosit la realizarea acestui model de mese este produs fara formaldehida si este rezistent la umezeala. Finisajul partii de pluta este realizat tot cu ulei transparent, fara compusi organici volatili, aplicat manual.

 

Ultimele articole