Ultimele articole

Sculpturi din caramizi

Atunci cand auzim cuvantul „caramida” gandurile noastre o iau in cel putin doua directii: produsele LEGO sau caramida ca material folosit in constructii (uneori chiar ca material decorativ). Probabil niciodata nu ne gandim ca poate fi un material folosit in artele vizuale. Totusi un sculptor american, Brad Spencer, foloseste caramida din argila arsa pentru realizarea sculpturilor sale.

Spencer foloseste tehnica de modelarea argilei, asemeni unui olar, pentru realizarea sculpturii. Apoi demonteaza caramizile si le arde in cuptor. Dupa aceea „ansambleaza” scuptura cu ajutorul mortarului la locul unde aceasta va fi expusa.

Fiecare sculptura, din colectia ce se imbogateste mereu cu noi piese, starneste curiozitatea vizuala a celui ce o admira datorita folosirii unui material obisnuit intr-un mod extrem de neconventional.

Brad Spencer spune ca a ales caramida din argila pentru operele sale deoarece: „Chiar daca  descoperim sculpturile din caramida deja in anticul Babilon, ele ne starnesc interesul si acum. Orice spatiu (perete, cladire, parc etc) decorat cu astfel de sculpturi atrage atentia privitorului. Toate obiectivele realizate din caramida au aceleasi caracteristici: durabilitate mare si costuri mici de intretinere, se preteaza in spatiile cu cladiri din caramida, arata bine daca sunt amplasate in parcuri si putem spune ca ofera un confort tuturor oamenilor.”

Ultimele articole