Ultimele articole

O cladire din altfel de caramizi!

 

Ati construit vreodata casute din turta dulce? Daca ati facut-o, ati visat oare sa realizati si cladiri in marime naturala? Daca nu, atunci trebuie sa stiti ca echipele de cofetari si patiseri ai hotelului „The Fairmont” din San Francisco au construit o astfel de cladire. Daca ajungeti in San Francisco, in aceasta perioada, merita sa vizitati holul hotelului unde veti fi impresionati de o capodopera arhitectonica deosebit de aromata si dulce. Echipa hotelului de zeci de ani amenajeaza holul in mod extravagant in perioada sarbatorilor, dar in acest an au decis sa construiasca o cladire „dulce” in stil victorian.

 

 

Cladirea e realizata din aproximatin 2 tone de acadele, turta dulce si galzura de zahar, toate comestibile. S-au folosit:
-    362 kg de acadele
-    703 kg de turta dulce din care s-au facut cele 7500 de caramizi aparente
-    800 kg de glazura de zahar folosita pentru a fixa impreuna caramizile si pentru decoratiuni
Echipa de cofetari a hotelului a avut nevoie de aproape 600 ore de munca doar pentru proiectarea, mixarea, coacerea si racirea diferitelor elemente pentru realizarea cladirii. Abia dupa aceea s-a putut incepe constructia cladirii.

 

 

Echipa de „constructori” a pregatit, construit si decorat cladirea. Efortul lor a insumat 500 de ore de munca si au avut nevoie de 118 posuri si in timpul acestui proces laborios au rupt 9 spatule din silicon.


 „Chiar daca noi nu vrem ca oamenii sa manance bucati din cladire, acest lucru se intampla. Partea interesanta este ca dispar bucati de glazura, acadele si chiar caramizi din turta dulce cel mai ades din zona la care ajung doar adultii. Se pare ca aceasta cladire „dulce” scoate la iveala copilul din fiecare. Zilnic echipa noastra de patiseri trebuie sa faca reparatii, dar pe noi nu ne deranjeaza. Obisnuim sa glumim spunand ca pe cei ce vor fi prinsi mancand din cladire ii vom inchide in cusca cainelui din apropiere.” – spune purtatorul de cuvant al hotelului.













Cusca cainelui



Alaturi de cladirea in stil victorian a mai fost construita si o cusca de caine. Aceasta e construita ca o apreciere fata de Gentlemen Norman, autorul cartii „How to Be a Man”, care multa vremea a fost o personalitate importanta a hotelului.
Pentru realizarea ei s-au folosit 45 kg de turta dulce si 12 kg de acadele pentru decor. Din turta dulce s-au realizat toate caramizile pentru pereti si tiglele in forma de os pentru acoperis. Pentru finalizarea custii au fost necesare 67 de ore de munca.
Cladirea din turta dulce va fi expusa in holul hotelului pana in 2 ianuarie 2014 cand va fi demontata.

Ultimele articole