Ultimele articole

Pavaj klinker

Caramida de pavaj klinker este adecvata pentru alei, trotuare, drumuri, terase exterioare. Aceasta are aceleasi functii ca si pavajul din beton, dar din toate punctele de vedere este un material mult mai bun decat betonul. Stabilitatea la presiune este de trei-patru ori mai mare decat al pavajelor din beton, iar uzura este jumatate fata de uzura betonului.
Cel mai important avantaj este mentinerea culorii. Pavajul klinker prezinta culoarea sa vie originala si dupa treizeci de ani, in timp ce pavajele din beton se decoloreaza deja dupa cativa ani. De asemenea, klinkerul, spre deosebire de beton, este rezistent la uleiuri si acizi.
Pavajul klinker se produce la urmatoarele dimensiuni: 20 x 10 cm, 24 x 12 cm, 20 x 20 cm, 21 x 7 cm. Primele doua dimensiuni sunt cele mai utilizate, pe cand ultimele doua sunt mai rar utilizate. Grosimile disponibile sunt: 4,5 cm; 5,2 cm; 6,1 cm; 7,1 cm; 8 cm. Grosimile de 4,5 cm si 8 cm se gasesc doar in dimensiuni de 20 x 10 cm. Dimensiunile de 20 x 10 x 4,5 si 24 x 12 x 5,2 sunt corespunzatoare la o sarcina de pana la 5 tone (parcari autoturisme, alei, trotuare) Materialele cu dimensiunile de 20 x 10 x 6 cm si 24 x 14 x 7 cm sunt corespunzatoare pentru circulatia rutiera.
Pentru realizarea bordurii se folosesc caramizi klinker de pavaj asezate pe cant, dar exista si elemente de bordura de diferite forme.
Un accesoriu special de completare al pavajului este elementul de scurgere, astfel incat este posibila pavarea unitara a suprafetelor mai intinse fara folosirea altor materiale.                     
O caramida speciala de pavaj este cea cu goluri.  Aceasta caramida nu este plina, ci are goluri asezate regulat, goluri in care se poate planta iarba. In cazul in care la o anumita cladire s-a stabilit in mod obligatoriu proportia suprafetelor verzi, atunci suprafata acoperita cu pavajul klinker cu goluri poate fi considerata ca spatiu verde.




Ultimele articole

  • Piramida - monumentul din caramida
    Monumentul de la granita dintr Franta si Spania
  • Mi-am facut perete din caramida
    Caramida impreuna cu un strop de informare si harnicie au schimbat atmosfera unei incaperi
  • De ce folosim caramizile pentru fatade?
    Caramizile decorative ceramice vor fi totdeauna apreciate datorita calitatilor ce nu pot fi reproduse de un alt material
  • Little Brick Studio
    MAKE Arhitecture a proiectat Little Brick Studio aflat in Abbostford, o suburbie a orasului Melbourne, Australia.
  • Pereti de caramida in amenajarile interioare
    Peretii interiori placati cu caramida surprind privitorul si imprima un caracter ferm amenajarii, fie ca este vorba de un décor modern, fie unul rustic.
  • Caramida in baie
    Caramida aparenta da un aer rustic caselor noastre. Cand insa zidul de caramida este in baie, el poate fi o adevarata provocare pentru amenajarea acestui spatiu care de obicei este destul de mic.
  • Mobilier din caramida
    Cand vine vorba despre design de mobilier, cei mai multi proprietari prefera ca mobila lor sa fie functionala si comfortabila
  • Dinamism si caramida
    Caramida confera dinamica vizuala in acelasi fel in care pietrisul sau alte roci sedimentare comunica o natura granulara, etereogena
  • Caramida in arhitectura organica
    Caramida rosie, betonul mahon si rosu Cherokee intampina vizitatorii. Faptul ca s-au folosit trei materiale esentiale in toata casa, caramida, betonul si lemnul masiv, induce sentimentul de unitate si organicitate.
  • Campusul universitar Uilenstede
    Uilenstede este situat la nord de Amstelveen. Acesta este unul din cele mai mari campusuri studentesti din Europa, ingloband 3400 de camere si apartamente. Foarte multi studenti din Amsterdam sunt cazati in acest complex.
  • Ford Explorer din caramizi LEGO
    Compania Ford a finalizat toamna trecuta o varianta artistica a modelului Explorer realizat din caramizi Lego.
  • Porti - realizat de Romain Lagrange
    Porti - este varianta din pluta si lemn a jocului de crichet ce poate fi practicata in interior.
  • Bastionul Maria Therezia
    Bastionul Maria Therezia datand din secolul XVIII a fost renovat si transformat in centru public dupa un proiect al studioului de arhitectura ARCHEUS.
  • Afisier din dopuri de pluta
    Arata-ti dragostea intr-un mod practic si la indemana! Iata ce va sugeram in spiritul sezonului: un afisier din dopuri de pluta in forma de inima!
  • Peter Lange
    Peter Lange este unul din pionierii artei ceramicii si olaritului din Noua Zeelanda, numele lui fiind sinonim cu impunerea olaritului ca forma de arta in Noua Zeelanda. Are in spate o cariera de peste 30 ani plina de realizari si de inovatii.
  • Candice Olson despre pluta
    Nascuta in 1964 in Canada, mama a doi baieti, Candice Olson, si-a dobandit statutul de designer de interior pe durata a 17 ani de activitate in domeniu.
  • Pavaj klinker
    Caramida de pavaj klinker este adecvata pentru alei, trotuare, drumuri, terase exterioare.
  • Zeitlos: expresionism contemporan din caramida
    Zidaria veche, netencuita se bucura de o apreciere deosebita in ultima vreme.
  • Un designer indragostit de pluta
    Daniel Michalik este un designer din Brooklyn care si-a directionat preocuparile catre cercetarea si dezvoltarea folosirii materialelor neconventionale si neutilizate la potentialul lor.
  • Martisorul ce aduce primavara